Wie zijn nou toch The Hoodies? Twee goede vrienden die al jaren samen muziek maken!

Wij stellen ons even voor:

Op drums, Marco Blom
Deze McDaddy heeft een al lange muzikale weg achter de rug. Verrassend genoeg is hij begonnen op klassiek gitaar. Hij laat nog geregeld zijn grote hit ‘old mcdonald had a farm’ horen. Al gauw bleek toch dat het slagwerk meer bood dan die 6 snaren.
Via Juliana, waar hij eerst nog trompet speelde, is hij op de tenor terecht gekomen. En toen was het moment daar: hij mocht een drumstel kopen! Snoeihard geld bij elkaar gesprokkeld om een fonkelnieuw zwart Pearl drumstel te kunnen kopen.
En dat zwart is bepalend geweest, want al gauw werd er een dubbelbass pedaal aangeschaft en werd er knetterharde metal gespeeld!
Bij de Albert Heijn in de schoonmaakploeg kwam hij Mario tegen en maakte hij het uitstapje naar latin en pop. Ook leerde hij cajon spelen, wat hij een een flink aantal jaar bij de band Woodworks heeft gespeeld.

Nu speelt hij drums, heel veel drums. En hij arrangeert voor Mario. Of zoals hij zelf zegt: ‘Arrangeren? Meuk verzinnen die jij kan waarderen!’

Verder heeft Marco een leuke vriendin, twee zoons, twee konijnen en een Volkswagen Golf Station.

Op gitaar en zang, Mario Hillebrand

Ook Mario heeft een aardige weg bewandeld. Op zijn 14e wist hij het zeker: Hij zou professioneel percussionist worden. Na jarenlang les te hebben gehad van Bep en Leon Linders van Slagwerkschool Rondomtrom was hij aardig op de hoogte van de hoed en de rand wat trommels betreft. Verscheidene percussionisten hebben nog een dappere poging gedaan om hem nog wat bij te spijkeren, maar eigenwijs als hij was ging hij gewoon in bandjes spelen en dacht dat het wel goed kwam. Enfin, bandjes, studiewerk, veel optredens met als kers op de taart toch wel z’n tijd bij Plugged Agency. Diverse clubs en festivals moesten het ontgelden met het gemep van Mario.

Maar de gitaar lonkte. En zoals het in relaties ook gaat, een tweede liefde hou je niet vol. Dus werd er minder getrommeld en meer geplukt. En ging hij t zingen steeds meer waarderen.

De laatste jaren is hij hard aan t werk om zich zowel op zang als gitaar te blijven ontwikkelen en verbeteren. En samen met Marco schrijft hij liedjes.

Mario heeft een gezin met een vriendin, 3 kinderen, een kat, 2 konijnen, 10 schildpadden, 834 salamanders en kikkers en heeft niks met huisdieren


Facebook


Instagram